Jeg Gikk En Tur På Stien
Per Spelemann

Jeg Gikk En Tur På Stien

Alle husker vi de gode gamle barnesangene fra vi var små: « Lille Petter edderkopp « Det satt 2 katter på ett bord»Jeg vil ha en liten hund « eller» Jungelsangen». Disse sangene er noen av våre viktige kulturskatter som alle barn burde få oppleve igjennom sine barneår. Slik vi selv kan huske dem.

 

Med dukketeaterets forunderlige verden presenterer vi 6 -7ulike sanger i en kombinasjon av levende musikk og levende figurer .

Alle disse sangene handler om dyr. De fleste barna drømmer nok om å få ett lite kjæledyr. Men noen ganger så kan det være like kjekt å synge om dyrene og kanskje lage dyrefigurer og spille teater om dem.

 

Alle iscenesettelser er basert på sangenes tekster.

Sammen ser vi inn i den magiske kulen og henter ut sangene en etter en .Torbjørn synger og spiller på sin gitar. Alfi dokkemann spiller dukketeater med sitt lille teater og uttallige figurer og Kjersti hjelper til som dukkefører , sang og litt mer.

Barna får være med på allsang og hjelpe til på ulike scener.

 

Forestillingen passer godt fra 3 – 7 år

Den fungerer også svært bra for eldre sammen med barn .

Scene : Gulvplass ca min 3x3 m

Varighet: 35-40 min .Max publikum : 80 . Helst mørklegging.

 

Barna får etter forestilling se på dukketeknikk og vi har fått mange tilbakemeldinger på hvor positivt dette har vært for barnas inspirasjon og lek i skole og barnehage. De skriver :

Hei.Sender ein mail for å sei at både store og små frå Varden barnehage syntes det var veldig kjekt med teater forrige tirsdag!

Morsomt, spennande og underholdande for alle aldre! Noen lurte veldig på korleis de klarte å få lys i den magiske kula…

Stykket var passelig langt og det var lett for alle å både se og høyra. Kjekt med teater i nærmiljøet! Helsing spesialpedagogisk ressurs i Varden barnehage.

Hei.Det har bare vært positive tilbakemeldinger etter teaterforestillingen. Ungene var kjempefornøyde og har fortalt masse.

Tusen takk, vi vil ha mer!Mvh. Hanne Myhre Emmaus .

 

De som er med :

Kjersti Iversen . Dukkespiller og Skromlehjulet leder.

Torbjørn Grindheim. Sang og gitar spiller. Ny medspiller fra 2017.

 

Forestillingens historikk:

Stykket ble produsert høsten 2013 av Skromlehjulet med produksjonstilskudd fra Stavanger Kommune. Høsten 2013 hadde forestillingen premiere på Stavanger Kulturhus i regi av biblioteket, deretter visninger på biblioteker i Rogaland. Februar, Mars 2014 var stykket gjestespill på DNS i Bergen 3 uker . Våren 2015: Haugesund teater , Tysvær kulturhus og biblioteker i Rogaland. Turne med Agder folkeakademi . Forestillingen har deltatt på internasjonal dukketeater festival i Tailand og fått diploma for «Best traditional show» .

 

Mvh Kjersti Iversen

Skromlehjulet Figurteater

For contact and order, please enter this site

Skromlehjulet.com Copyright @ 2017 All Rights Reserved